V.I.O.S. Kootstertille

Majorette en Twirl Vereniging

 

153907 2

Op 14 februari 1996 kon heel Kootstertille met trots zeggen: Wij hebben een majorette vereniging. Tot op de dag van vandaag kan heel Kootstertille nog steeds trots zijn op hun majorettes. De majorettes gingen optreden onder de naam V.I.O.S. wat betekent: vooruitgang is ons streven! Dit is een slogan die ze zeker weten zijn nagekomen, vooruit gang is er geboekt.... In de loop der jaren hebben de leden die bij V.I.O.S. trainen (en hebben getraind) de vereniging laten uit groeien tot een succesvolle vereniging.

Niet alleen met straat optredens zijn de majorettes van V.I.O.S. te bewonderen, op dit moment laten de majorettes vooral op wedstrijden zien wat ze in huis hebben. Dit niet zonder resultaat, vaak weten ze mooie punten te behalen en zo nu en dan mogen ze weer een beker bij plaatsen in hun bekerkast.

De Majorette/Twirl vereniging V.I.O.S. telt op dit moment ongeveer 26 leden, ze trainen allemaal in het gymnastiek lokaal in Kootstertille. De vereniging bestaat uit 6 teams. Elk team heeft op een ander tijdstip les. De majorettes krijgen les op dinsdags, de lessen starten om 16:45 uur en eindigen om 20:00 uur. Verder heeft de vereniging 4 duo's en 11 solisten, zij krijgen op ingeplande tijdstippen les.